Mitä ovat korkean varianssin slotit?


Slottia valitessa yksittäisen pelaajan päätökseen voivat vaikuttaa monet eri asiat. Näitä ovat esimerkiksi:

  • Pelin teema
  • Pyöräytyksen hinta
  • Pelin ulkoasu

 

Nämä tekijät vetoavat luonnostaan eri tyyppisiin pelaajiin, sillä niiden tarkoituksena on viehättää silmää ja kukkaroa. Mutta tiesitkö, että on olemassa myös yksi tietty ominaisuus, joka on ehkä jopa tärkeämpi kuin mikään yllä listatuista esimerkeistä? Tämä tunnetaan nimellä “varianssi”.

Varianssi liittyy pelaajan todennäköisyyteen voittaa tietyssä pelissä ja se kuvastaa usein myös sitä, kuinka paljon pelaaja voi voittaa. Peleistä puhutaan usein joko matalan, keskitason tai korkean varianssin peleinä. Tässä artikkelissa keskitymme korkean varianssin slotteihin sekä niiden hyötyihin.

Korkean varianssin pelien voittotaulukoissa on vähemmän symboleita, mikä tekee voittamisesta helpompaa. Varjopuolena on se, että ne edellyttävät usein myös hieman tavallista suurempaa pelikassaa. Suurempien panosten vastineeksi korkean varianssin slotit tarjoavat pelaajalle huomattavasti isompia voittoja matalan ja keskitason varianssin peleihin verrattuna.

Mitä tulee yksinomaan slotteihin, korkean varianssin peleihin liittyy muita korkeampi riski. Mutta kuten sanonta kuuluu: mitä isompi riski, sitä parempi palkinto. Tämä pätee erityisen hyvin korkean varianssin peleihin, jotka palkitsevat pelaajan erittäin anteliaasti voiton napsahtaessa omalle kohdalle.

Korkean varianssin slotti on helppo tunnistaa vilkaisemalla voittotaulukkoa. Jos tavoitteenasi on voittaa isosti slotteja pelaamalla ja haluat kokeilla onneasi korkean varianssin pelissä, kiinnitä huomiota slotteihin, joissa on vähemmän erilaisia symboleita. Jos voittotaulukossa on vain muutamia eri symboleita, voit olla varma siitä, että kyseessä on korkean varianssin slotti. Näissä peleissä on myös vähemmän erilaisia bonusominaisuuksia, kuten ilmaiskierroksia.

Luonnollisesti myös yhden pyöräytyksen hinta antaa hieman viitettä siitä, millainen pelin varianssi on. Korkeampi kertapanos viittaa yleensä korkean varianssin peliin.

Monta pienenkin pelibudjetin pelaajaa saattaa houkuttaa ajatus kokeilla onneaan korkean varianssin slottien parissa. Tämä ei ole kuitenkaan suositeltavaa, mikäli et ole valmis käyttämään pelaamiseen tavallista enemmän rahaa. Palkinnot ovat kyllä isompia ja todennäköisyydet voittoihin mahdollisesti paremmat, mutta mikään ei ole pomminvarmaa sloteissa. Matalan ja keskitason varianssin pelit rasittavat kukkaroa huomattavasti vähemmän. Voittosummat ovat pienempiä, mutta yleensä voittoja osuu omalle kohdalle myös useammin.

Riippumatta siitä haluatko pelata matalan, keskitason vai korkean varianssin peliä, on tärkeää että tiedät aina, mihin olet ryhtymässä. Älä käytä rahojasi peleihin, joista et tiedä mitään. Slotit voivat vaikuttaa aluksi hyvin yksinkertaisilta ja suoraviivaisilta, mutta tämä johtuu vain siitä, että useimmilta niiden taustalla vaikuttavat monimutkaiset järjestelmät jäävät huomaamatta silmien keskittyessä vain ja ainoastaan näytöllä vilkkuviin väreihin ja valoihin. Ymmärtämällä eri variansseja, voit valita itsellesi sopivan slotin paremmin.